Μαράθι

Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι μια νησίδα που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Το νησί αν και μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα και με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, το νησί αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι το προσεγγίζουν με ιδιωτικά ή μισθωμένα πλοιάρια μέσω της Πάτμου.

Το Μαράθι προσφέρει μία πολύ όμορφη παραλία με χαρακτηριστικό τα ήρεμα και καθαρά νερά της, όπου ο εκάστοτε επισκέπτης μπορεί επιπλέον να απολαύσει στις δύο παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται εκεί, τις φρέσκες θαλασσινές γαστρονομικές απολαύσεις αλλά και την απέραντη ησυχία, μακριά από τους ενοχλητικούς θορύβους και τα φώτα των πόλεων.

Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει το Μαράθι και τους υπόλοιπους μαγευτικούς προορσιμούς στα πέριξ της Πάτμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις ημερήσιες εκδρομές που ξεκινούν με το καραβάκι μας από την Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου, κάθε πρωί ή μισθώνοντας για ιδιωτική χρήση κάποιο από τα σκάφη μας.

Περισσότερες πληροφορίες